. . .

Nazi Lauck NSDAP/AO

 

Триумф на Волята

 

Един филм на Лени Рифенщал

 

 

"Триумф на Волята на гениалната германска кинорежисьорка Лени Рифенщал е може би най-великия шедьовър на документалното киноизкуство въобще. Темата на тази творба е състоялият се през месец септември 1934 година Конгрес на Националсоциалистическото движение в германския град Нюрнберг. Лени Рифенщал е събрала в едно цяло уникални картини от този пищен на церемонии и обряди форум, като дава възможност на зрителя сам да резюмира своите впечатления, преценки и изводи.

Тук обаче, иде реч най-вече за обаятелната личност на държавника, политика и човека Адолф Хитлер. Кадрите са толкова впечатлителни, щото и непоправими антихитлеристи, които са гледали филма, остават неми пред величието и духовната мощ на германския народен водач.

Но Лени Рифенщал не се ограничава единствено с изграждането на психологическия портрет на Адолф Хитлер. Тя отива и по-нататък, разкривайки по неповторим начин, пласт след пласт от народностната душа на обикновения германец. И така, пред нас се изправя в цял ръст един Народ със своята стройна обществена архитектура и все още недостатъчно позната за нас българите духовност.

 

Поръчайте си този филм и го гледайте внимателно, защото много лъжи се изписаха през последните десетилетия по адрес на германския народ. Може би това велико произведение ще Ви помогне да разберете защо Хитлер и неговите последователи са така ненавиждани от демократичните лъжци.

 

Български информационен отдел

 

май 2002 година

 

NSDAP/AO - PO Box 6414 - Lincoln NE 68506 USA http://www.nazi-lauck-nsdapao.com

NSDAP/AO Bulgarisch